با سلام
در این مقاله به برسی برنامه غذایی زعفران در طول فصل رشد خواهیم پرداخت.
مرحله اول :
شهریور ماه – آماده سازی زمین که معمولا همراه با کشت زعفران و یا در سالهای بعد به منظور بهبود سطح خاک برای افزایش محصول زعفران انجام میشود .
نوع و کود مصرفی در مرحله اول پرورش زعفران:
1- بار پوسیده گاوی : میزان مصرف 10 تا 20 تن در هکتار
2- کود یارامیلا 100 تا 150 کیلو در هکتار ( بهترین زمان استفاده همراه با سله شکنی زمین یا به اصطلاح عامیانه چهار شاخ زمین قبل از آب اول )
مرحله دوم (آب اول):
زمان 15 مهر الی 20 آبان ماه در این مرحله به منظور افزایش گلدهی از کود های پتاسه و به منظور بهبود ریشه از کود های فسفره به همراه گوگرد و اسید هیومیک استفاده میشود
برنامه غذایی برای آب اول زعفران:
1- کود 10-52-10 خارجی میزان مصرف 10 تا 15 کیلو در هکتار
2- اسید هیومیک 2 تا 4 کیلو در هکتار
3- کود یارامیلا 150 کیلو در هکتار (بهترین گزینه) یا ( کود 51-0-0 پتاس بالا به میزان 10 تا 15 کیلو در هکتار به همراه گوگرد 5 لیتر در هکتار)
نکته : در صورت استفاده از کود یارامیلا به دلیل وجود انواع عناصر به شکل سولفاته نیازی به استفاده از گوگرد نمیباشد.
مرحله سوم (زاچ آب) اولین آب بعد از برداشت گل زعفران
اولین آب پس از برداشت گل زعفران زاچ آب میباشد که معمولا اوایل آذر ماه و با شروع فصل سرما و یخبندان همزمان است
برنامه غذایی زاچ آب :
با توجه به اینکه در گیاه زعفران ابتدا گل رشد میکند و قبل از زاچ آب این گل برداشت میشود، به منظور افزایش سطح برگ گیاه ، که در نهایت افزایش در رشد علف زعفران (برگ های زعفران) منجر به بزرگ شدن پیاز زعفران و افزایش گلدهی در سال آینده میشود در این مرحله کود ها به شکل کود پتاس به همراه اسید هیومیک پیشنهاد میشود
1- کود 10-52-10 خارجی به میزان 15 کیلو در هکتار
-2اسید هیومیک پودری 2 تا 4 کیلو در هکتار
3-گوگرد مایع 5 لیتر در هکتار
4- کود آهن 2 کیلو در هکتار
مرحله چهارم (آب بعد از زاچ آب)
در این مرحله کود ها به شکل کود کامل به همراه اسید هیومیک پیشنهاد میشود – افزایش بیشترین سطح برگ و سبزی زعفران
1-کود 20-20-20 خارجی به میزان 10-15 کیلو در هکتار همراه آب آبیاری
2- اسید هیومیک پودری 2-3 کیلو در هکتار
مرحله پنجم (اولین محلول پاشی)
بهترین موقع محلول پاشی زمانی میباشد که سطح خاک کاملا پوشیده از برگ های گیاه زعفران باشد حدودا اوایل اسفند ماه
1- کود ریز مغزی خارجی مانند میکس میکروز اسپانیا 2 کیلو در هکتار
2- کود جلبک دریایی مانند بایو آلجاکس اسپانیا 2 لیتر در هکتار
3-کود کامل محلول پاش 20-20-20 خارجی مانند 20-20-20 پروسول آمریکایی 1 کیلو در هکتار
مرحله ششم محلول پاش نهایی (قبل از زرد شدن برگ های زعفران)
آخرین محلول پاشی به منظور افزایش حداکثر اندازه پیاز زعفران معمولا در فروردین و زمانی که برگ های زعفران هنوز کاملا سبز و شفاف هستند
1- کود گانزگرین کلاسیک 1 کیلو در هکتار محلول پاشی (بزرگ شدن اندازه پیاز و مقاومت در برابر قارچ )
2-جلبک دریایی خارجی 1 لیتر در هکتار (کاهش تنش در زمان خواب زعفران و تامین مواد غذایی در این زمان)
زمان استفاده از کود های ارایه شده در این مقاله (برنامه غذایی زعفران) براساس کشت محصول در منطقه خراسان رضوی ، خراسان جنوبی (فردوس، قاین و شهرهایی با سطح وسیع زعفران در این منطقه) و همچنین استان کرمان و سایر شهرها با شرایط آب و هوایی مشابه بیان شده است. برای سایر استان ها میزان و شرایط استفاده از این برنامه غذایی تفاوتی ندارد و تنها باید زمان استفاده و مرحله رشد گیاه در نظر گرفته شود . برای راهنمایی بیشتر شما میتوانید از مشاوره رایگان فروشگاه بزرگ آبیاری و کشاورزی گلابی استفاده کنید و مستقیما با کارشناسان بخش کود تماس بگیرد (تماس با ما) . همچنین میتوانید تمامی سوالات خود را از بخش پرسش و پاسخ پیگیری کنید و نظرات مشاوران و کارشناسان را در زمینه برسی کنید.
با تشکر فروشگاه بزرگ لوازم باغبانی ، سم و کود گلابی